Kolay Sebzeli Tart Nasıl Yapılır?
Turta hamuru denildiği zaman aklınıza ne geliyor?
-Bol bol un?
-Bol bol yağ?
Benim
tam olarak aklıma yukarıda saydığım ikili geliyor. Hal böyle olunca
turtanın her türlüsünden uzak durmak düşüyor bu bünyeye. Tamam tart
dediğin şey bir lezzet patlaması ama insan kalori saymaya, yediklerinin
ne kadar sağlıklı olduğunu sorgulamaya başlayınca vicdanı bu tarz
şeyleri yemeye izin vermiyor doğal olarak.
Ancak
benimki de can! İnsanın canı istiyor tartlar, hamur işleri. Baktım bu iş
böyle olmayacak "bunun daha sağlıklısını yapabilir miyim" diye başladım
kafa yormaya. Ve en sonunda dün kolları sıvadım ve en azından
diğerlerine göre daha sağlıklı bir tart hamuru yapmayı başardım. İlk
denemem tuzlu bir tart oldu. Tatlı olanını da en kısa sürede deneyeceğim
merak etmeyin! Ve işte geliyor tarif:
Tart hamuru için malzemeler:
-1.5 su bardağı un (ben tam buğday unu ve çavdar unundan oluşan kendi un karışımımı hazırlıyorum ve içeriğine güvendiğim için #doğalsan un kullanıyorum)
-1 yumurta
-Deniz tuzu
Malzemeler bu kadar basit aslında. Gerisi hamuru yoğurmak. Ben lezzet katması için hamura birazcık kekik ve kajun baharatı da ekledim. Hamuru yoğurdum, oklavayla incelttim (ben hamur miktarını azaltmak adına bayağı ince bir hamur açtım), tart kalıbına hamuru yerleştirdim ve yaklaşık 10 dakikalık bir ön pişirme sonrası üzerini süsleyen malzemeleri ekledim. Ben kabak, patlıcan ve tulum peyniri kullandım. Siz istediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. Sebzeleri yerleştirdikten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam ettim. Sonuç çok lezzetli oldu.
Bir sonraki tatlı tart denememe kadar, siz Kolay Sebzeli Tart'ımı denerseniz, instagramda #ceyekanınmutfağı etiketiyle paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz. Burada paylaştığım tariflerin birilerinin işine yarıyor olması beni çok mutlu ediyor.
Biberli Zeytinli Kolay Poşe Yumurta BURADA
Kısır Salatası BURADA
Bir Pazar Kahvaltısı BURADA
Karnabaharlı Pizza BURADA
Buda Kasesi Nasıl Yapılır? BURADA
0 Comments