Instagram

Slider Widget

5/Featured/slider
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Türk Mutfağından Diyet Yemeği de Çıkar: Babagannuş

by - Ocak 12, 2017




Biz Türk kadınları olarak kilolarımızın baş sorumlusu olarak hep Türk Mutfağı'nı gösterip duruyoruz. Sağlıklı beslenme konusunda tarif ararken, genelde yabancı kaynakları araştırıyorum. Özellikle sağlıklı beslenme konusunda onların mutfakları derya deniz. O yüzden yabancı yemek bloglarında bulunan tarifleri denemeye, araştırmaya devam edeceğim. Ancak güzelim Türk Mutfağı'mı yedirmem size. Bu aralar birazcık da bizim yemeklerimize el atmaya karar verdim bu yüzden. Türk Mutfağı yüzünden kilo aldığımız bahanesini yok etmeye geldim hanımlar. Diyetteyken yapıp yiyebileceğimiz sağlıklı ve fit yemekleri bulup çıkaracağım. Eee o zaman ilk tarifimizle başlayalım.

Babagannuş


Diyette yapabileceğimiz bir yemek sorulsa, çoğumuzun aklına ilk Babagannuş gelir. Hangi yöreye ait olduğu konusunda çeşitli söylentiler var. Adana, Hatay, Diyarbakır bunların başında geliyor. Aslen Lübnan yemeği imiş, ancak her yörede farklı şekillerde yapılıyor. Bizim oralarda nasıl yapılıyorsa onun tarifini vereceğim bugün size.

Malzemeler

2 tane patlıcan
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber, kimyon, tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ

İlk iş patlıcanları ve biberleri közlemek üzere fırına gönderiyoruz. Onlar fırında közlenirken, soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğruyoruz. Domatesleri de küçük küçük doğruyoruz, maydanozları kıyıyoruz. Közlenen patlıcan ve biberleri eziyoruz. Döverek ezilir babagannuşta patlıcan ve biber lezzeti de oradan gelir aslında.

Bir tencereye zeytinyağı ekliyoruz ve soğanlarla, sarımsakları kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra biber salçasını da ekliyoruz. Biraz daha kavuruyoruz. Ardından önce domatesleri, sonra közlenmiş patlıcan ve biberleri tencereye ekliyoruz ve ocakta biraz daha pişiriyoruz. En son ocaktan indirmeye yakın maydanozları ekliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.

Babagannuşu sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz. İki hali de ayrı lezzetlidir.

E afiyet olsun!

Benzer Yazılar

0 Comments