Instagram

Slider Widget

5/Featured/slider
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kitabevinden Cafeye: Türk-Alman Kitabevi Cafe

by - Nisan 23, 2017

Türk Alman Kitabevi Cafe Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

İstanbul'u ilk kez görmemin üzerinden üç yıl, taşınalı bir buçuk yıl olmuş. İstanbul'u hiç görmemiş, gezmemiş, yaşamamış insanların onun hakkında ilk bildiği şey İstiklal Caddesi olur. İstiklal Caddesi'nin o eğlenceli, o en güzel zamanları benim gibi sonradan İstiklal Caddesi ile tanışanlar için bir efsane, güzel bir masal.

İstiklal Caddesi'ne sık sık gidip, caddeyi baştan başa yürür ya da bir cafeye oturup caddeden gelip geçenleri izlerim. O eski günlerini hayal ederim. Bir de bazı yerleri var ki, bana o anlatılan çok güzel İstiklal Caddesi'ni hatırlatır. Türk-Alman Kitabevi Cafe de bana hep anlatılan o eski İstiklal'i anımsatan bir mekan. Önündeki o minicik alandaki masalar, içerisine adım attığınızda her tarafından farklı bir dil karşılıyor olması o eski İstiklal havasını tatmamı sağlıyor.

Kurucusu savaştan kaçmış olan Alman Yahudi asıllı, Franz Mühlbauer olan kitabevini, şu an oğlu Franz Mühlbauer işletiyormuş. 2015 yılına kadar sadece kitabevi olarak hizmet veren Türk-Alman Kitabevi olarak hizmet vermiş, 2015 yılından sonra aynı zamanda cafe olarak da hizmet vermeye başlamış. Şişhane metrosundan çıkıp, Taksim tarafına doğru yürürken hemen sağınızda kalıyor Türk-Alman Kitabevi Cafe.

Önünde minicik bir alanda üç dört masa karşılıyor sizi ilk girişte. İlk katı tam kitap cafe modunda ve masa sayısı az.. Dışarıda olan masalar doluysa ve siz ilk girişte kitap cafe kısmını dolu görüp geri dönerseniz çok şey kaçırmış olursunuz. Çünkü merdivenleri kat edip bir üst kata çıktığınızda sizi şahane bir ambiyans karşılıyor. Üst katı da ikiye bölünmüş durumda. İlk kısmı tam bir kütüphane şeklinde. Dev kitaplıklar, uzun çalışma masaları var. İkinci kısım ise rahat koltuklar, minik masalarla sizi uzun sohbetlere çağırıyor.

Benzer Yazılar

0 Comments