Instagram

Slider Widget

5/Featured/slider
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kokoreç Dendiğinde İlk Aklıma Gelen Mekan: Çengelköy Kokoreçcisi

by - Temmuz 10, 2017



Kadınlar ikiye ayrılır: Sakatat sevenler, sakatat sevmeyenler. Benim gibi boğazına düşkün, yemek için yaşayan bir kadın da doğal olarak sakatat seven kadınlar derneği üyesi olacaktır. Benden başka bir davranış beklememiştiniz dimi? Benden daha hanımefendi seçimler bekleyenleri üzecek bir mekan önerisiyle karşınızdayım!

Uğruna Avrupa Birliği'ne girmekten bile vazgeçeceğimiz bir sokak lezzeti kokoreç. Aaa siz Avrupa Birliği'ne üyelik için bizim kokoreçten vazgeçmemizi istediklerini hatırlamıyor musunuz? Bu konuyu hatırlamaya yaşı yetmeyenlere Mirkelam'ın "Kokoreç" şarkısını armağan ediyorum.

Kokoreç dedin mi, karı-koca olarak bizim için dünya duruyor. Kokoreç Çin'deyse gidip buluruz o derece. İstanbul'a taşındıktan sonra, vakit kaybetmeden ilk işimiz kendimize bir kokoreçci aramak oldu. Derdimize bak! Normal insanlar sağda solda manav market arar biz kendimize kokoreçci arıyoruz. Ne yapalım biz de boğazına düşkün bir çiftiz! Bizi de böyle sevin anacım.




Çengelköy Kokoreçci'si, İstanbul'da epey popülermiş, Ancak biz onu keşfederken, kapısından içeri girene kadar popülaritesinden bi'haberdik. Sık sık yaptığımız gibi Eminönü'nde ilk gelen vapur- motor ne denk gelirse kendimizi attığımız bir gezi sonunda kendimizi Çengelköy'de bulduk. Daha önce hiç Çengelköy'e gitmediğimiz için etrafı bir keşfetmek isterken Çengelköy Kokoreçcisi'ni görünce ikimizin de gözlerinden kalp kalp çıkmaya başlayınca hemen soluğu mekanda aldık. Meğerse zaten pek meşhur bir yermiş kendisi.

Kömürde kokoreç yapılıyor burada. Bir yer çok meşhur olduğunda çoğu zaman tadı kaçar, özünü kaybeder. Ancak burası için pek öyle olmamış. Çok lezzetli kokoreçler yediriyor sizi. Çengelköy Kokoreçcisi İstanbul'da en sevdiğimiz kokoreçci oldu kısa süre içerisinde. Canımız kokoreç istediğinde üşenmeden karşıya geçip Çengelköy'e gidiyoruz itiraf ediyorum. Gece yarısı önünde kuyruklar oluyor, ona göre hazırlıklı olun!
  Çengelköy Kokoreççisi Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Benzer Yazılar

0 Comments